dl10_web.jpg

Böcker

Omslag Hon som måste dö sv.jpg
 
mannensomsoktesinskugga.png

Hon som måste dö

2019- Köp boken

En hemlös man med amputerade fingrar och tår hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Mikael blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktigt koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå. Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.

Hon som måste dö – den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien – väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalaya-expeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik. 

Mannen som sökte sin skugga

2017 – Köp boken

Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.

Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?

I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

"Mästerligt berättat, handlingen sprakar av liv". - Daily Mail

""Det är oavbrutet spännande". - Femina

 


Det som inte dödar oss

2015 – Köp boken

Mikael Blomkvist och, inte minst, Lisbeth Salander. Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.

"Nya Millennium är skicklig och respektfull" 

- Dagens Nyheter

detsomintedodaross.png

jagarzlatan.jpg

Jag är Zlatan Ibrahimović

2011 – Köp boken

I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset.

För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona. I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut. För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.

”Zlatan, den främsta självbiografin fotbollen känner till, erbjuder något mer än en belöning för journalistens blick. Den har en kvalité som får hjärtat att sväva.”
- Ian Herbert, The Independent

 


Syndafall i Wilmslow

2009 – Köp boken

England 1954. Brittiska spioner har flytt till Sovjetunionen och en jakt på homosexuella, inspirerad av McCarty i USA, drar genom landet. Ingen blir därför förvånad när en dömd homosexuell i Wilmslow, en matematiker vid namn Alan Turing, hittas död i sitt hem. Det antas allmänt att han att inte stått ut med förnedringen. Men den unge kriminalassistenten Leonard Corell, som alltid drömt om ett liv i den högre matematiken, anar ett större drama.

Driven av en vilja till revansch lägger han ett pussel som för honom till en av krigets mest välbevarade hemligheter, forcerandet av nazisternas koder, och snart finner han sig förföljd och börjar ses som ett hot mot rikets säkerhet.

”Syndafall i Wilmslow” är en mångbottnad och medryckande blandning av thriller, idéhistoria, populärvetenskap och psykologisk roman och lyckas vara både lärorik och spännande på en och samma gång. Den är också en fängslande skildring av en märklig tid och ett rungande försvar för människors rätt att både vara och tänka annorlunda… Syndafall i Wilmslow är bara att rekommendera. En polisthriller som gör sin läsare lite smartare och lite mer allmänbildad – sådant är vi inte bortskämda med.”
- Svenska Dagbladet

syndafalliwilmslow.png

himmelovereverest.jpg

Himmel över Everest

2005 – Köp boken

I Mount Everest basläger befinner sig en grupp från modeföretaget Villari. Alla är oerfarna bergbestigare.

Gruppens guide Giuseppe Cagliari är erkänt skicklig, men trycket på honom ökar och i hans expedition växer spänningarna. I den tunna luften på berget förlorar guiden omdömet och leder klättarna för sent mot toppen. På vägen ner slår ovädret till och expeditionen fastnar i ett piskande inferno. Medan mörkret tätnar på Everest väcks ett hopp om att stjärnklättraren Jacob Engler ska rädda de utsatta. Men Jacob är svartsynt, arg och möjligt sjuk och vägrar hjälpa amatörerna på berget. Ju mer katastrofen djupnar, desto mer blottas de gamla såren och i den bistra atmosfären uppe i dödens zon kryper galenskapen och hallucinationerna fram.

Romanen Himmel över Everest är en storslagen skildring om längtan, dårskap och smärta på världens högsta berg.

”David Lagercrantz vet hur samspelet mellan oss människor fungerar eller inte fungerar, beroende på situation. Han vet det och som han kan skriva om det! Det är en imponerande berättelse.”
Gefle Dagblad